کتابینش

ورود / ثبت نام

دیجیتال مارکتینگ

امروزه در عصر دیجیتال به سر می‌بریم، بسیاری از شرکت‌ها به استفاده از راهکارهای تبلیغاتی و بازاریابی دیجیتال گرایش روزافزون دارند که دلایل مهمی برای این امر وجود دارد. ازجمله این‌که تمام راهکارهای دیجیتال مارکتینگ از جمله طراحی، انتشار محتوای وب‌سایت و وبلاگ، تبلیغات بنری، ویدئوهای آنلاین، تبلیغات کلیکی، بازاریابی ایمیلی و شبکه‌های اجتماعی بعلت در دسترس بودن داده‌های عملکردی قابلیت بسیار بالایی برای ارزیابی عملکرد دارند.

علاوه بر موارد گفته شده این روش‌ها نسبت به روش‌های سنتی بازاریابی دارای هزینه پایین تر و اثرگذاری بیشتری هستند آمارها نشان از اهمیت دیجیتال مارکتینگ دارد:

– در ایران هفتاد و چهار میلیون سیم‌کارت فعال داریم – – چهل و پنج میلیون حساب کاربری ایرانی در پیام‌رسان تلگرام داریم که باعث شده این پیام‌رسان به یکی از مهم‌ترین رسانه‌ها در ایران تبدیل شود و برندهای زیادی فعالیت‌های گسترده بازاریابی و تبلیغات دیجیتال را در آن انجام دهند.

-شبکه‌های اجتماعی به یکی از مهم‌ترین رسانه‌های تبلیغاتی تبدیل شده‌اند. یکی از شبکه‌های اجتماعی پرطرف‌دار دنیا که در ایران نیز در دسترس است اینستاگرام است که در کل دنیا بالغ بر چهارصد میلیون و در ایران بیش از دوازده میلیون کاربر فعال دارد.

-46%مخاطبین اعتقاد دارند که اولین چیزی که نماد اعتبار یک برند است، وب‌سایت آن است.

در ادامه به بررسی مزیت های دیجیتال مارکتینگ می‌پردازیم :

 

1-کاهش خطا و فرصت اصلاح:

دیجیتال مارکتینگ بسیار انعطاف‌پذیر است و همین امر باعث افزایش محبوبیت رسانه‌های دیجیتال و بازاریابی از طریق آن شده است. چنانچه در رسانه‌های چاپی خطایی اتفاق بیفتد و موضوع موردنظر شما در حال حاضر منتشر شده باشد دیگر هیچ شانسی برای رفع مشکل ایجاد شده نخواهد بود. برعکس این موضوع در مورد رسانه‌های دیجیتال صدق می‌کند و شما در هر لحظه قادر هستید که خطاهای خود را جبران کنید.

 

2-کاهش هزینه‌های تبلیغاتی :

بازاریابی دیجیتال بسیار مقرون به صرفه‌تر از بازاریابی سنتی است مخصوصاً برای کسب‌وکارهای تازه بنیاد و کوچک که منابع و سرمایه زیادی ندارند پراهمیت است درواقع رسانه‌های جدید و کانال‌های تبلیغاتی دیجیتال ارزان تر و تأثیرگذارتر از بازارهای سنتی هستند.

 

3- سرعت بالا:

یک رسانه چاپی باید مراحل زیادی را طی کند تا بتواند به مشتری و مخاطب خود دست یابد درحالی‌که محتوای دیجیتال را می‌توان در عرض چند ساعت منتشر کرد دیجیتال مارکتینگ سرعت بالایی دارد و می‌تواند سرعت دستیابی شما به اهداف را افزایش دهد.

 

4-استفاده از مطالب و محتوا :

محتوا سازی یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ می باشد درواقع شما با تولید محتوای رایگان برای مشتری می توانید اعتماد آن‌ها را به کسب‌وکار خود جلب کرده و ارتباط مؤثرتری با مشتریانتان برقرار کنید این قدرت آنلاین شما را مستقیماً به موفقیت های کاری می‌رساند.

 

5-گسترش در تلفن‌های همراه :

در ابتدای راه عصر دیجیتال استفاده از تکنولوژی محدود به کامپیوترهای شخصی یا لپ تاپ بود. اما امروزه با شکوفا شدن تکنولوژی و راهیابی آن به گوشی‌های تلفن همراه، نه‌تنها استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات بسیار آسان‌تر از گذشته شده است بلکه موبایل‌ها جایگزین کامپیوترها یا لپ تاپ ها نیز شده‌اند. 91% از بزرگسالان در ایالات متحده به طور منظم از تلفن همراه برای مرور صفحات وب استفاده می‌کنند.

 

6- افکت سازی مؤثر:

زمانی که صحبت از عملکرد و زیبایی ظاهری رسانه‌های دیجیتال به میان می‌آید متوجه خواهید شد که نسبت به بازارهای سنتی دستتان برای زیباسازی تبلیغات و استفاده از افکت‌های صوتی، قابلیت‌های تعاملی، فید رسانه‌های اجتماعی و فرم‌های مختلف به شدت بهینه شده است. همین امر باعث می‌شود که دیده شدن برند در بازار بیشتر شود.

 

7- نظرسنجی مؤثر :

یکی از فواید دیجیتال مارکتینگ این است که می‌توانید بینش‌های مختلف را بررسی کرده و از آن برای محصولات خود استفاده کنید. در رسانه‌های اجتماعی یا وبلاگ با بکارگیری نظرسنجی آنلاین و پرسیدن سوالات مختلف می‌توانید احساسات و افکار مخاطبان خود را مشخص کرده و بدین ترتیب متوجه شوی که کاری را درست انجام داده‌اید و در کجای کار کوتاهی کرده‌اید. همچنین استفاده از رسانه‌های اجتماعی به شما قدرت قضاوت در مورد تمایل افراد را می دهد.

 

8-جلب توجه کاربران:

رسانه‌های دیجیتال یا اجتماعی این فرصت را فراهم می‌کنند که بسیار بهتر از رسانه‌های سنتی مخاطبان خود را درگیر کنید، تنها با منتشر کردن یک فایل ویدیویی می توانید بسیار مؤثرتر از یک مقاله خسته کننده احساسات مشتری را برانگیزید. در رسانه‌های دیجیتال می‌توان مخاطب را جلب کرد و با سرعت بیشتری آن را به مشتری تبدیل نمود. دنیای دیجیتال با سرعت درحال پیشرفت و تکامل است همان‌طور که می‌دانید روش‌های آنلاین مختلفی وجود دارد که می‌تواند با اهداف و محصولات شما هماهنگ و سازگار باشد .

 

9-سوددهی بیشتر:

با افزایش دسترسی به امکانات دیجیتال مارکتینگ می‌توانید درآمد و سوددهی خود را افزایش دهید.

 

10- تجزیه و تحلیل مشتری:

در رسانه‌های دیجیتال ابزارهای آنالیز وجود دارند که می‌توانند بر اقدامات و ترجیحات همه مشتریان نظارت داشته باشد. بدین ترتیب می‌توانید دید بهتری نسبت به رفتار آن‌ها پیدا کنید . این آنالیز به شما کمک می‌کند تا شخصیت مشتری را بشناسید و براساس آن بهترین‌ها را پیشنهاد دهید.

 

11- جمع‌آوری لایک بیشتر:

رسانه‌های اجتماعی به‌عنوان بخشی از دیجیتال مارکتینگ بسیار اهمیت دارند. هرچه لایک‌های فیس‌بوک یا توییت‌هایی که به دست می‌آورید بیشتر باشد می توانید رشد بهتر و اعتماد سازی بیشتری داشته باشید.

 

12-پیشی گرفتن از رقبا:

امروزه بیشتر شرکت‌ها روش‌های تبلیغاتی سنتی را با روش‌های تبلیغاتی نوین جایگزین کرده‌اند و از رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغات استفاده می‌کنند. با وجود رقبای زیاد، سخت است که برای کسب و کار کوچک بازاریابی کنید. اما می توان بر استراتژی‌های بازاریابی یا محصولات نظارت داشت و نکاتی را یاد گرفت که می‌تواند کسب و کار کوچک شما را توسعه دهد .

 

13-کسب اعتماد:

دیجیتال مارکتینگ از طریق اثبات اجتماعی ،رسانه‌های اجتماعی و توصیفات واقعی مشتریانی گسترش می‌یابد که، قبلاً سابقه استفاده از محصولات شما را داشتند. شما را فالو کرده اند، از شما خرید کرده‌اند و یا به دلیل خدمت یا بازاریابی محصولی با شما در ارتباط هستند. درواقع این افراد بازخورد خرید و یا استفاده از خدمات شما را در رسانه‌های اجتماعی ثبت می‌کنند. مشتریان جدید به خدمت یا محصولی اعتماد می‌کنند که، بدانند افراد دیگری درباره آن‌ها بازخوردهای مثبتی داشته‌اند یا اطلاعاتی در مورد برند بخصوصی داشته اند و آن را ثبت کرده اند. بنابراین یک توصیه خوب توسط افراد یا لایک کردن فالوور ها در فیس‌بوک و توییتر می‌تواند باعث تقویت کسب و کار شما شود.

کلام آخر:

بسیار مهم است که به اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ در استراتژی‌های کسب و کار واقف باشید .استفاده از رسانه های اجتماعی در قرن جدید تنها یک سرمایه‌گذاری عاقلانه نیست، بلکه لازم است! و یکی از مؤثرترین کانال‌های تبلیغاتی است، با مزایای زیاد که می‌تواند باعث رشد و توسعه کسب و کار شما شود.

استاد امیر اسحاقی ؛ بیزینس کوچ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *